De Werkelaar - maakt werk met mensen


Je arbeidsritme opbouwen?

Dat kan bij de Werkelaar!


Werkzaamheden uitbesteden?

De Werkelaar staat voor u klaar!

De Werkelaar

De Werkelaar is een uniek project op het gebied van arbeid en dagbesteding. Binnen de Werkelaar wordt samengewerkt door Frion, RIBW Groep Overijssel, Wezo en de scholen voor praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs. Bovenstaande organisaties ontwikkelen, ieder vanuit een eigen invalshoek, activiteiten voor mensen die extra begeleiding nodig hebben op het gebied van arbeid.

Kracht van de Werkelaar

Doordat de hierboven genoemde organisaties hun krachten hebben gebundeld, zijn er meer mogelijkheden voor mensen om werk te doen dat het beste bij hen past. Er is door de samenwerking meer variatie in het werkaanbod. Ook is het uniek dat mensen met verschillende achtergronden met elkaar samenwerken en van elkaar leren. In de Werkelaar is, door de samenwerking van de verschillende partijen, veel expertise aanwezig. Daardoor kunnen mensen nog beter worden begeleid naar een passende werksituatie. Binnen de Werkelaar staat niet de beperking centraal, maar de mogelijkheden die iemand heeft om te werken.

Doelgroep

Cliënten voor wie werk, in de vorm van arbeidsmatige dagbesteding, een middel is om gezonder, zekerder en zelfstandiger in het leven te staan, waarbij loonvormende arbeid geen voorwaarde is, maar waar wel naar toegewerkt zou kunnen worden.

RIBW Groep Overijssel begeleidt mensen met psychiatrische en/of psychosociale problemen.
Frion is een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking.
Wezo biedt mensen de mogelijkheid zich te ontwikkelen voor een baan die bij hun past.

Maandag 15 januari 2018 is het Blue Monday, zogenaamd de meest depressieve dag van het jaar. Op deze dag vinden er diverse MIND Blue Monday Runs plaats in heel Nederland. Dit om aandacht te vragen voor depressie. En om geld op te halen voor betere hulp aan mensen met een depressie. Het zijn geen officiële wedstrijdlopen, maar sponsorlopen waarvan MIND de opbrengst doneert aan supportgroepen van de Depressie Vereniging. Meer informatie over de MIND Blue Monday Runs: https://wijzijnmind.nl/agenda/mind-blue-monday-run.
Meer informatie over Blue Monday: https://mindblue.nl/depressie/campagne/blue-monday.

Dit jaar is de Blue Monday Run ook in Zwolle.

Wij hebben de overtuiging dat bewegen de stemming positief beïnvloed. Houd je van hardlopen en heb je zelf een depressie (gehad), en/of wil je helpen met depressies onder de aandacht te brengen? Dan is de Blue Monday Run echt wat voor jou!
Ook als je niet van hardlopen houdt, maar wel wilt helpen om betere hulp voor mensen met een depressie te krijgen, kun je natuurlijk ook alleen doneren.

We starten om 10:00 uur bij Lakeside Cablepark Zwolle, Zalneweg 110. Hier kun je je spullen achter laten en eventueel douchen.

Één ronde is +/- 5 km, maar die kun je natuurlijk zo vaak lopen als je wilt. Daag jezelf uit! Elke deelnemer ontvangt een MIND hardloopshirt.

Meld je aan via: https://www.doemeemetmind.nl/project/mind-blue-monday-run-zwolle

We hopen jullie te zien bij de start op 15 januari 2018.
Thomas Rijke, Inge Janssen en Joey van Driessen

Nu op Twitter: